Contentmanagement

 

Responsive content management

Zoek je een contentmanager die de contentmigratie coördineert of een nieuw communicatieproject realiseert? Ik neem alles uit handen en verzorg de projectleiding en kwaliteitsbegeleiding. Bij online projecten vorm ik een brug tussen content en techniek. Daarnaast bewaak ik de samenhang tussen alle communicatie activiteiten en schrijf zelf actief mee.

Heldere content spreekt de lezer aan en is goed vindbaar (SEO). Ik werk volgens de webrichtlijnen zodat de informatie voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast adviseer ik over de inzet van sociale media en bewaak de samenhang tussen alle communicatiemiddelen, zowel online als offline.

Contentmigratie
Verhuizen van content naar een nieuw systeem betekent ook een kans de content opnieuw te selecteren en/of te herschrijven. Op basis van een analyse van de toptaken van gebruikers doe ik voorstellen voor de navigatie, toptaken en functionaliteiten van de nieuwe website of intranet.

Coaching en training redactieteam
Onder mijn leiding schrijft het team de redactierichtlijnen op basis waarvan we de content aanpassen. Ik bewaak de voortgang en coach de redacteuren. Eventueel verzorg ik schrijf- en cms-trainingen, of we maken gebruik van mijn netwerk van trainers.

Systemen
Ik werk met Drupal, WordPress, SIM en Joomla. Ook heb ik basiskennis van Umbraco, Sharepoint, TypO3 en Greenvalley, maar kan met elk cms in korte tijd aan de slag.
Digitale nieuwsbrieven en enquêtes heb ik verzonden met Veritate, Mailcamp en Survey Monkey.

PORTFOLIO
Ik doe de meest uiteenlopende opdrachten. Vaak als er een verandering nodig is. Een paar bijzondere projecten:

Studentenwebsite Universiteit Utrecht

Studentenwebsite Universiteit Utrecht: herzien centrale content en schrijven van contentblokken die gepubliceerd worden bij alle opleidingen.

Handleiding beheer domotica

Toolkit Domotica: procedures voor aanvraag en beheer domotica in duidelijke stappen zichtbaar (pdf).

 

 

 

 

 

 

 

 

Cultuurthermometer.nl

Cultuurthermometer: toegankelijk maken van onderzoeksgegevens voor bevorderen van culturele diversiteit in organisaties door middel van een enquête.

screenshot kennisbank

Kennisbank ABZ: uitbreiding van een vragenlijst op de FAQ-pagina tot een online kennisbank die goed doorzoekbaar is.